Ndërrime në Strategjinë e Pokerit me Dylan Linde

Ndërrime në Strategjinë e Pokerit me Dylan Linde

Goldstein ผู้สนับสนุนการเดิมพันกีฬาที่ถูกกล่าวหาแทนที่ Adelson ตอนปลายเป็นประธานซีอีโอของ Las Vegas SandsNë gati dy dekada që kur poker pësoi një lulëzim falë fitores historike të Chris Moneymaker në World Series of Poker në ngjarjen kryesore në 2003, strategjia përreth lojës ka evoluar me një ritëm të pa parë më parë. Me poker online, lojtarët më të mirë të lojës ishin në gjendje të shihnin më shumë duar shpejt dhe të zhvillonin strategji më komplekse për të fituar. Madhësia e bastit, nivelet e agresionit, dhe madje diçka aq themelore sa zgjedhja e dorës preflop ka ndryshuar në mënyrë drastike që kur loja kaloi në rrjedhën kryesore. Dylan Linde ka qenë rreth e rrotull në pjesën më të madhe të këtij evolucioni. Pro për një kohë të gjatë në turneun e aksioneve të larta grumbulloi më shumë se 4.2 milion dollarë fitime të drejtpërdrejta gjatë karrierës së tij dhe miliona më shumë në internet. Më e rëndësishmja, vendasja në Idaho fitoi ngjarjen kryesore Botërore të Pokerit në Poker Diamond 2018 $ 10,000 me më shumë se 1.6 milion dollarë. Ai gjithashtu ishte autor i librit udhëzues Mastering Mixed Games, i cili u botua në 2018. Linde u ul me Card Player për të prishur një dorë nga tryeza finale e 2010 WPT Bay 101 Shooting Star, e cila paraqiti Matt Keikoan, Hasan Habib, Dan O’Brien , dhe Andy Seth, si dhe Mclean Karr dhe Phil Hellmuth. Veprimi: Phil Hellmuth ngriti 46,000 nga ndërprerja, Andy Seth thirri butonin dhe Mclean Karr thirri blind blind. Në çast, Karr kontrolloi, dhe Hellmuth vuri bast 50,000. Seth u palos dhe Karr thirri. Nga ana tjetër, Karr kontrolloi dhe Hellmuth vuri bast 90,000. Karr thirri. Në lumë, Karr kontrolloi dhe Hellmuth vuri bast 190,000. Karr thirri. Steve Schult: Rritja paraprake e Phil ishte plot tre herë e verbër. Kjo tryezë përfundimtare ishte në vitin 2010. Nëse po kujtoj evolucionin e strategjisë së pokerit si duhet, kjo kishte të bënte kur lojtarët filluan të trendonin drejt madhësive më të vogla. Pse strategjia po zhvendosej në atë drejtim? Dylan Linde: Njerëzit filluan të priren drejt madhësive më të vogla sepse të gjithë ishin nën-mbrojtës ndaj tij. Ju vërtet mund të bëheni të vegjël dhe njerëzit gjithsesi do të paloseshin gjithsesi, madje duke marrë një çmim të mirë. Arsyeja tjetër është se disa njerëz filluan të rritnin agresionin me tre bast. Nëse hapeni më pak, do të jeni në gjendje të zhvisheni [more often], veçanërisht nëse jeni duke thirrur në pozitë. Dhe do të keni pirgje më të thella efektive pas flopit, për aq sa shkon raporti pirg-tenxhere. SS: A ka ndonjë meritë për të rritur më shumë nëse ndoshta jeni duke luajtur një çift shumë të ngushtë? Në këtë shembull, Phil bën një hapje shumë më të madhe dhe ai merr dy telefonues. Pse të mos merrni vlerën shtesë nëse në përgjithësi do të ngrini vetëm duar premium? DL: Unë mendoj se në ato madhësi efektive të pirgut, gjithsesi do të dëshironi të bëheni pak më të mëdha. Unë mendoj se 2.5x do të ishte standardi tani. Dhe më pas do të zvogëlohesh ndërsa do të bëhesh më e cekët, sepse akoma nuk dëshiron t’u japësh njerëzve një çmim jashtëzakonisht të mirë. Në përgjithësi, me një ante më të vogël, ju do të dëshironi të hapeni më pak, por në tryezën përfundimtare ju e merrni këtë efekt me ICM [Independent Chip Model] ku mund të bëni një presion shtesë mbi pirgjet më të shkurtra duke e bërë atë më të madhe preflop. Ai në thelb do t’i detyrojë ata të vendosin shumicën, nëse jo të gjithë, të çipave të tyre në preflop, nëse zgjedhin të bëjnë bast tre. Gjithashtu, ata nuk do të jenë në gjendje të mbrojnë sa më gjerë. Unë mendoj se Phil mund të mos e shfrytëzojë këtë, por përvoja ime duke luajtur me Phil është se ai hap preflop mjaft të gjerë, por ai luan një lloj post-flop të ngushtë. SS: Në flop, Phil vë bast rreth një të tretën e tenxhere kur kontrollohet tek ai. Mendova se bastet e ulëta u bënë të njohura shumë vite më vonë. A ishte Phil përpara kurbës këtu? DL: Padyshim që është ajo që duhet të bëjë. Nëse ai do të vërë bast atje, duhet të jetë i vogël. Sipas përvojës sime, njerëzit nuk po bënin bastet e vogla të vazhdimit në këtë kohë. Gjysma e tenxhereve ose më e madhe ishte një lloj standardi në atë kohë. SS: Cilat janë meritat për bastet më të vogla? Çfarë e shtyu këtë zhvendosje? DL: Ju mund të vini bast më të vogël sepse zgjeron diapazonin tuaj të vlerës në atë vend. Nëse Phil bast gjysmë tenxhere ose më të madh, ai nuk mund të bëjë bast me 7-7 ose 8-8. Sepse kur kundërshtari juaj vazhdon, ju jeni pothuajse gjithmonë i rrahur. Dhe në këtë madhësi, ai mund të vërë bast të vogël dhe të bëjë që një tufë duarsh të vazhdojë, veçanërisht nga big blind, që të mund të marrë vlerë nga pjesa më e dobët e intervalit të tij të vlerës së bastit. Mclean do të duhet të vazhdojë me disa gjëra të përshtatshme për KJ kundrejt një bast të vogël dhe Phil do të jetë në gjendje të nxjerrë ndonjë vlerë shtesë. Dhe ai mund ta bëjë atë nga një vend i pozitës. Këtu, me tre mënyra, është pak e çuditshme sepse Andi është në pozitë dhe në mbulesë dhe mund t’i bëjë presion Phil-it nëse ai dëshiron. Por është ende një hap i vështirë për të që ta bëjë atë. Ai duhet të ketë dorën e djathtë. SS: Udhëtime të papritura Mclean dhe vendosi të telefononte. Mbaj mend shumë lojtarë që merrnin ngritjen e kontrollit, fuçinë jashtë linjës me duar të mëdha në këtë vend. Ashtu si bast i vogël për vazhdimin e Phil, a ishte Mclean përpara kurbës vetëm duke telefonuar? DL: Mclean është padyshim përpara kurbës vetëm duke telefonuar. Për shkak se në këtë pikë në lojën e pokerit, njerëzit nuk po i gjejnë të gjitha blofet. Nëse njerëzit po blofojnë mjaftueshëm, kjo me të vërtetë peshon ngritjen e kontrollit drejt vlerës. Kështu që do të jetë shumë më e vështirë për të që të nxjerrë vlerë, veçanërisht nga një lojtar si Phil, i cili është padyshim i aftë të bëjë disa palosje të mëdha. Por ai gjithashtu do të bëjë disa baste me vlerë të hollë nëse i jepni një shans. Gjëja tjetër është që meqenëse Phil mbulon Mclean dhe ne jemi në tryezën e fundit, Mclean inkurajohet për të mbajtur enët të vogla në përgjithësi. Nëse Mclean nuk bëri tre bast me një palë të mesme të një lloji, ai do të dëshironte që thjesht të thërriste flop dhe ai do të dëshironte ta ekuilibronte atë me zotërimet e tij QX. SS: Mclean kontrollon kthesën dhe bastet e Phil. Sipas azhurnimeve nga ngjarja, midis të dyve kishte disa përplasje ndërsa Mclean po merrte vendimin e tij. Doja të merrja mendimin tuaj për mungesën e bisedave në tryezë në turnetë modernë. Unë nuk dua ta kthej këtë në një debat në lidhje me rrëfimet e drejtpërdrejta, por pse nuk ka më shumë pyetje të vogla midis lojtarëve ndërsa ata janë në dorë? DL: Unë mendoj se kjo është për shkak se njerëzit thjesht ndaluan të përgjigjen. Pra, shumë lojtarë luajnë në një mënyrë robotike, të paktën në aksionet më të larta. Ata janë shumë më pak të kënaqur me bisedat në tryezë dhe më shumë të shqetësuar për dhurimin e gjërave. Mendoj se e ka zbehur disi atë bisedë në lojë. Sepse sapo dikush të pushojë së përgjigjuri, ju thjesht po hapni pyetje në asgjë të zbrazët. Ju thjesht do të ndaleni. Dikush si unë, më pëlqen shumë të flas në tryezë, por e kuptoj që ndoshta po heq diçka. Unë kam një kohë vërtet të vështirë për të bërë ato dy gjëra në të njëjtën kohë. SS: Në atë kuptim, nëse shqetësoheni për të dhënë diçka, patjetër që ka tregime. Por mënyra se si ka zhvilluar evolucioni, thjesht është bërë një lojë ku lojtarët janë bërë të mirë në maskimin e tyre. DL: Pikërisht. Prandaj Christoph Vogelsangs të botës. Veshur shalle dhe syze, e di? Theshtë ekstremi në anën tjetër. SS: Përsëri, doja të pyesja për madhësinë e kthesës. Unë do të kisha menduar, nga një këndvështrim teorik modern, se bastia e Phil do të ishte më e madhe. A është kjo një dorë unike që ai të vërë bast një të tretën në flop dhe një të tretën në kthesë? DL: Po Ai është lojtari i mbulimit, kështu që ai dëshiron ta vendosë Mclean në një vend ku ai është i detyruar të përdorë pirgun e tij të gjithë në lumë. Dhe me një bast të vogël, nuk është aq e lehtë për ta bërë këtë. Nëse ai nuk do të teprojë vetëm mbi të gjitha në lumë. Nuk është sikur ai duhet të vërë bast i madh, por mendoj se duhet të jetë diçka rreth gjysmë tenxhere ose diçka e tillë. SS: A ka diçka për të palosur madhësia më e vogël e bastit? Apo ai në thelb po shkon në lumë përballë të njëjtës poligon që vazhdoi në flop? DL: Ai mund të bëjë që Mclean të palosë një deuc. Unë nuk jam duke thënë se Mclean duhet të palosë një debat. Ndoshta disa ace-highs që do të vazhdonin mund të paloseshin. Por ndryshe jo. Nuk duhet të ketë shumë gjëra që palosen. SS: Mclean kontrollon kthesën dhe kontrollon lumin. Phil bast përsëri. Në këtë pikë, për të ngritur fuçi trefishe dhe trefishe në këtë tabelë, cilat janë vlerat që përfaqëson ai me besueshmëri? DL: Ka një tufë duarsh. Phil mund ta vlerësonte bastin një dorë aq të dobët sa një mbret këtu. Kindshtë diçka e çuditshme sepse në këtë pikë, unë nuk pres që Mclean të ketë kaluar dy fuçi me disa nga notat e tij si KJ i përshtatshëm ose K-10 i përshtatshëm, përveç nëse ai bën një barazim të shpejtë. Por Phil mund të ketë një mbret, aces, J-10, dhe padyshim që të gjitha duart super të forta si mbretëreshat e udhëtimit, deuces plotë, dhe pjesa tjetër e atyre. Me atë madhësi, ai ka disa duar që me të vërtetë mund t’i bëjnë presion Mclean. SS: Mclean telefonon dhe Phil sapo njofton se nuk ka asgjë dhe përfundon duke qeshur dorën kur Mclean tregon udhëtime. Unë nuk shoh shumë blofa natyrore në këtë tabelë, përveç ndoshta A X. Kështu që unë do të bëj një supozim se Phil trefishohet me një dorë pa kapital, a la Vanessa Selbst rreth vitit 2008. Pse nuk e shohim më shumë nga ajo më? DL: Ne me të vërtetë nuk e shohim aq shumë tani sepse tendenca ishte që shumica e njerëzve po vinin bast me kapitalin e vet. Por veçanërisht në situatat e ICM, ka shumë pika ku djemtë do të shpërthejnë me duar që nuk kanë barazi, por që do të përdorin bllokuesit në një mënyrë të caktuar. Një dorë si A-8 do të ishte një blof në rregull atje sepse nuk do të shkojë përballë dhe të fitojë mjaftueshëm. Dhe nëse Mclean gjeti disa anije që kthyen një barazim të shpejtë, atëherë Phil mund të vërë bast dhe të marrë automatikisht palosje nga ato, ndaj të cilave ai ka ndonjë vlerë të përballjes. Por tetë vepron si disi si një bllokues kundër nëntë. Ju merrni disa nga këto spote të çuditshme pa ekuitet që shfaqen, por ato janë shumë pak të vështira për t’u gjetur dhe janë me të vërtetë vetëm lojtarët më të mirë që i përdorin ato në mënyrë korrekte. Ne do t’i shohim ende këto spote në ngjarjen kryesore të World Series of Poker, ku ka njerëz të rastit që shpërthejnë pa ndonjë arsye. Nëse jeni duke parë një tryezë finale të World Poker Tour me një mori regs mesatar dhe të lartë të aksioneve, ju ndoshta nuk do ta shihni atë të luajë shumë, por nëse jeni duke parë një tryezë finale prej 100,000 $ me disa nga lojtarët më të mirë në bota duke luajtur kundër njëri-tjetrit, patjetër që do të shihni disa nga ato. Një lloj strategjie shkon në qarqe. SS: Gjëja e fundit për të cilën doja t’ju pyesja ishte situata e ICM në të cilën ndodheshin këta lojtarë në atë kohë. Pagesat ishin 878,000 dollarë për të parën dhe 117,000 dollarë për të gjashtën, ndërsa nënkampioni do të merrte në shtëpi 521,000 dollarë. Si kanë ndryshuar pagat ndër vite? DL: Në fakt mendoj se është më mirë në mënyrën e vjetër, por me siguri që është zhvendosur. Ajo është zhvendosur në mënyrë që të ketë më pak lart në pjesën më të madhe. Viti që unë fitova Five Diamond ishte një shembull vërtet i mirë. Ishte diçka si 1.6 milion dollarë për herë të parë dhe ishte fusha më e madhe e të gjitha kohërave. Por një vit më parë ishte 2.1 milion dollarë për herë të parë me një fushë më të vogël. Ata bënë një zhvendosje gjigande në pagesa dhe kjo është lloji i përfitimeve të operatorëve, veçanërisht në turnet në internet ku ata duan që njerëzit të mbajnë likuiditetin në internet, dhe gjithashtu përfiton nga turnet satelitore. Kështu që unë mendoj se kjo është arsyeja pse ne po shohim atë zhvendosje në pagim. Ata janë duke thënë se ia vlen më shumë që ata të paguajnë më shumë njerëz sesa të kenë këtë çmim super të vendit të parë. SS: Në përgjithësi, a ka pasur një zhvendosje të përshtatshme në mënyrën se si lojtarët sulmojnë vendet e ndeshjes së vonë të ICM me zhvendosjen në pagesa? DL: Unë mendoj se Phil do të ishte akoma më pak i stimuluar [apply pressure]. Për të, nuk është sikur ai po shikon ndryshimin midis lëvizjes lart për një vend. Ai po shikon ndryshimin midis të gjashtit dhe të parit. Stillshtë akoma një sasi e konsiderueshme blerjesh. Një mënyrë e mirë për të parë ICM nuk është domosdoshmërisht shuma e dollarit, por numri i blerjeve që është. Nëse vendi i pestë është rreth 200,000 dollarë, kjo është ende rreth dhjetë blerje që është mjaft domethënëse. Kjo është mënyra sesi duhet të mendoni për të, veçanërisht për njerëzit që janë duke luajtur turne ku paratë nuk janë aq të larta sa mendja dhe jeta ndryshon. Ju ende duhet të mendoni se sa blerje janë. Rezultati: Hellmuth u eliminua në vendin e gjashtë, duke fituar 117,000 dollarë pasi mbretëreshat e xhepit të tij u thyen nga Andy Seth’s AJ me një ACE në lumë. Karr e përdori këtë tenxhere të hershme për të ndërtuar pirgun e tij, në fund të fundit duke mundur Seth me kokë lart për të fituar titullin dhe çmimin e vendit të parë 878,500 dollarë. ♠.


หวยออนไลน์
เล่นหวยออนไลน์
ไพ่ออนไลน์
เว็บ คาสิโน
คาสิโน777

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *